Tandläkarundersökning Laholm

Den tandläkarundersökning Laholm rekommenderas på Laholms Tandvårdsklinik. Den bör utföras varje 6 månader. Dessutom bör du samtidigt låta tandläkaren göra en professionell tandrengöring. 

 • Med en tandläkarundersökning varje 6 månader håller du dina tandvårdskostnader nere. Får tandläkaren komma åt eventuella problem i tid hinner det inte bli omfattande och kostsamt.
 • Ni hittar oss i centrala Laholm på Trädgårdsgatan 11B
 • Ring omedelbart och boka en tid på 0430- 711 04

Tandläkarundersökning Laholm erbjuds med en professionell tandrengöring

 Tandläkarundersökning Laholm

Praktikertjänst rekommenderar att du går på en tandläkarundersökning hos tandläkaren två gånger om året. Dels för rutinmässiga kontroller men även för professionella tandrengöringar.
 
Beroende på dina tänder och din munhälsa kan det behövas mer frekventa besök. Särskilt med behandling under specifika tillstånd.
 

Så här går en tandläkarundersökning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

En rutinmässig tandläkarundersökning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik. Den börjar med en översyn av problem eller symtom som du kan uppleva. Den följs sedan upp av en grundlig professionell tandrengöring Laholm erbjuds av vår tandläkare.
 

Tandläkarundersökning med professionell tandrengöring

Tandrengöringar tar bort bakterier, plack och tandsten för att förhindra tandköttssjukdom. Du bör komma på en professionell tandrengöring varje 6 månader för att hålla tänder och tandkött friska.
 

Lär dig bättre förebyggande tandvård från tandläkaren

Det ger också en möjlighet för tandläkaren att ge dig vägledning om hur du kan ta hand om dina tänder. Framför allt genom att förbättra dina borst- och tandtrådstekniker.
 

Tandläkarundersökning Laholm erbjuds med röntgenbilder

När rengöringen är klar kan du få röntgenbilder tagna för att ge en bild av det inre av tänderna, tandrötterna och käken. Därefter kommer tandläkaren att göra en noggrann undersökning av dina tänder och tandkött. Främst för att leta efter tecken på förfall och andra problem som måste tas upp.
 
I slutet av besöket diskuteras resultatet. Vad såg tandläkaren under den tandläkarundersökning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik. Vår tandläkare Ulf kommer också att diskutera alla behandlingar du kan behöva för att hålla dina tänder och tandkött friska.

Tandläkarundersökning

Boka en tid på Laholms Tandvårdsklinik för en tandläkarundersökning med en professionell tandrengöring i samband med undersökningen.

Tandläkarundersökning Laholm

Det är en omfattande tandläkarundersökning som utförs av din tandläkare. Framför allt om det är ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik.
Vid regelbunden tandläkarundersökning med röntgenbilder visas följande:
 • Detektion av förfall, tumörer, cyster och benförlust.
 • Röntgenbilder hjälper också till att bestämma tand- och rotlägen.
 • Vår tandläkarundersökning Laholm erbjuds kontrollerar tecken på oral cancer. Tandläkaren tar en närmare titt på ansikte, nacke, läppar, tunga, hals, vävnader och tandkött för tecken på cancer.
 • Den tandläkarundersökning Laholm gör vid besöket utvärderar eventuella tandköttssjukdomar. Tandläkaren kontrollerar tandköttet och benet runt tänderna för tecken på parodontisk sjukdom.
 • Din tandläkarundersökning innefattar även kontroll av tandröta. Alla tandytor kontrolleras för förfall med speciella tandinstrument.
 • Tandläkarundersökning av befintliga restaureringar. Tandläkaren kontrollerar aktuella fyllningar, kronor etc.
Vi rekommenderar att våra patienter får en tandrengöring i samband med den tandläkarundersökning Laholm erbjuds.
 

Tandläkarundersökning med professionell tandrengöring

En professionell tandrengöring innefattar följande:
 • Borttagning av tandsten. Det är en härdad plack som har legat kvar på tanden under en tid och som nu är ordentligt fäst vid tandytan. Tandrengöringen gör rent både över och under tandköttet. Det kan endast göras med speciella tandinstrument.
 • Borttagning av plack. Plack är en klibbig, nästan osynlig film som bildas på tänderna. Det är en växande koloni av levande bakterier, matskräp och saliv. Bakterierna producerar toxiner (gifter) som inflammerar tandköttet. Denna inflammation är början på parodontisk sjukdom!
 • Tandpolering. Ta bort fläckar och plack som inte går att ta bort enbart med tandborstning och tandtråd.
När du genomgår en tandläkarundersökning Laholm erbjuds tillsammans med en tandrengöring 2 gånger om året. Då hinner tandläkaren i tid upptäcka problem som lätt kan åtgärdas vid sin begynnelse.
 

Tandläkarundersökning som håller dina tandvårdskostnader låga

Genom att gå på en tandläkarundersökning 2 gånger om året hinner du inte få allvarliga problem med rätt förebyggande tandvård.
 
Genom att du låter tandläkaren regelbundet komma åt i tid håller du dina tandvårdskostnader låga. Med en professionell tandrengöring samtidigt som din tandläkarundersökning. Då håller du dina tänder friska, rena och fina.
 
Välkommen på en tandläkarundersökning Laholm erbjuds tillsammans med en tandrengöring. Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik. Den omtänksamma praktiken.

Tandläkarundersökning

Boka en tid på Laholms Tandvårdsklinik för en tandläkarundersökning med en professionell tandrengöring i samband med undersökningen.

Frågor och svar om tandläkarundersökning Laholm erbjuds med en professionell tandrengöring

Här kan du få svar på de flesta frågor om den tandläkarundersökning Laholm erbjuds av Laholms Tandvårdsklinik. Vi rekommenderar varmt att våra patienter får en professionell tandrengöring i samband med undersökningen.
Hur ofta behöver jag gå på en tandläkarundersökning?

Praktikertjänst rekommenderar en tandläkarundersökning 2 gånger om året. Laholms Tandvårdsklinik menar också att man samtidigt bör låta tandläkaren göra en professionell tandrengöring. Det håller dina tandvårdskostnader nere genom att du låter tandläkaren komma till regelbundet för att kunna hindra eventuella problem i sin begynnelse.

Vad gör jag om jag behöver akut tandvård och är på annan ort i Sverige?

Leta rätt på närmaste tandläkarpraktik där du är. Akut tandvård är ett kall och behandlas av tandläkare var du än befinner dig i hela Sverige.

Vad gör tandläkaren under en tandläkarundersökning?

Med hjälp av röntgenbilder får tandläkaren en klar bild av din tandhälsa och vad som eventuellt behöver åtgärdas. Vi på Laholms Tandvårdsklinik vill undersöka våra patienters tänder varje 6 månader. Det håller kostnaderna nere då tandläkaren kan åtgärda eventuella problem vid sin begynnelse.

Vad kostar en tandläkarundersökning?

Om du är ny patient erbjuder vi en kostnadsfri tandläkarundersökning när du i samband med undersökningen bokar en professionell tandrengöring. För våra övriga patienter kostar en tandläkarundersökning mindre än 1 000 kronor.

Tandläkarundersökning

Boka en tid på Laholms Tandvårdsklinik för en tandläkarundersökning med en professionell tandrengöring i samband med undersökningen.

Råd & Tips för friska tänder

Sköt om dina tänder och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Vi prioriterar förebyggande tandvård. Här får du fakta och skötselråd för en fräsch mun med friska och starka tänder.

Har du frågor och funderingar som handlar om tänder och munhälsa? Här har vi samlat information om sådant som vi får mycket frågor om. Fakta och tips som hjälper dig att hålla dina tänder och mun rena och fina.

Sköt om dig och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Fluor – vila – vatten är nyckelord för god tandhälsa. Ta dem med dig för att förebygga problem och hålla dina tänder hela och fina.

Några enkla råd på vägen

 • Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger per dag
 • Låt tänderna vila mellan måltiderna
 • Drick vatten när du är törstig
 • Besök oss på Laholms Tandvårdsklinik regelbundet

Har du frågor eller funderingar du inte hittar svaren på här, fråga din tandläkare vid nästa besök.

Prata med den tandläkare Laholm känner väl från sina år på Folktandvården Laholm

Akut tandvård erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Lista dig online här nedan hos Laholms Tandvårdsklinik

Om du listar dig hos Laholms Tandvårdsklinik online. Då får du en kostnadsfri tandläkarundersökning i samband med en proffessionell tandrengöring.

Vad du behöver veta inför en tandläkarundersökning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Om du har slagit ut en tand tar du med biten som slagits ut. Håll den fuktig fram till ditt besök för akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar. Med ett flexibelt schema hittar vi en tid för dig som har behov av akut tandvård samma dag alla vardagar.

N

En lista på mediciner som du tar

Det är bra men inte nödvändigt att ha med sig en lista på de mediciner som du tar. Framför allt om det är ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik.

N

Rekvirera din tandvårdshistoria från din föregående tandläkare

Det är bra om du i förväg har rekvirerat din tandvårdsinformation inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Om du inte har gjort det så gör vi på praktiken det gärna åt dig.

N

Tandläkarskräck

Om du lider av tandläkarskräck är det bra att praktiken vet det i förväg inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Då kan vi avsätta lite extra tid i vårt schema. Ulf Olson vår tandläkare Laholm känner väl har som specialitet tandimplantat och med hela personalen stor erfarenhet av patienter som lider av tandläkarskräck.

“När jag bestämde mig för att byta ut samtliga av mina tänder mot tandimplantat var valet av tandläkare viktigast. När jag började höra mig för inför ett så stort arbete nämndes Ulf Olson på Laholms Tandvårdsklinik. När jag förstod att han har tandimplantat som specialitet var valet enkelt. Idag har jag ett underbart leende tack vare det perfekta jobbet Ulf Olson utförde på Laholms Tandvårdsklinik. Som tack utvecklade jag denna hemsidan åt hans praktik.”

Karl Göransson

Patient

Vår målsättning är att erbjuda en tandläkare Laholm uppskattar och som har som mål att öka tandhälsan i Laholm en patient i taget

Akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Share This

Dela det här!

Dela det här med dina vänner!