Tandläkarskräck Laholm

Vår personal har en lång samlad erfarenhet av patienter som lider av tandläkarskräck Laholm som har många som är rädda för tandläkaren. Om det är första gången ni besöker vår praktik kan det vara bra att nämna om ni lider av tandläkarskräck. Då avsätter vi lite extra tid för att allt ska gå i din takt.

Laholms Tandvårdsklinik erbjuder smärtfri behandling i en lugn trygg miljö som vi tycker känns hemtrevlig. Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik som har mest samlad erfarenhet av tandläkarskräck Laholm kan erbjuda.

 • Berätta att ni lider av tandläkarskräck när ni bokar en tid
 • Vi avsätter extra tid för att inte stressa dig
 • Ni hittar oss mitt i Laholm på Trädgårdsgatan 11B

Tandläkarskräck Laholm erbjuds en lugn trygg miljö på Laholms Tandvårdsklinik

Tandläkarskräck Laholm

Vem känner tandläkarskräck?

Många tycker att det kan vara obehagligt att gå till tandläkaren. Vissa känner rentav panik inför tandläkarbesök och undviker helst att gå dit överhuvudtaget. 5 % av befolkningen har fobi för tandvård. Tandläkarskräck i Laholm är lika vanligt bland män och kvinnor och förekommer i alla åldrar.
 
Det har visat sig att emotionellt styrda personer upplever tandläkarskräck i större utsträckning. Ordet “tandläkarskräck” kan vara missledande, då personen i fråga sällan är rädd för själv tandläkare, utan för behandlingen.
 

Varför lider så många människor av tandläkarskräck?

Anledningen till att individer känner obehag inför tandvårdsbesöken kan bero på olika saker.
Här listar vi de vanligast förekommande orsakerna:
 • Den äldre generationen som fått uppleva hur tandvården fungerade förut kan ha dåliga erfarenheter i bagaget.
 • Tandläkarskräck Laholm upplever kan givetvis bero på traumatiska upplevelser i nutid.
 • Personer som har varit med om långa och smärtsamma stunder i tandläkarstolen. De tenderar att associera negativa känslor till tandvård. Således upplevs tandläkarskräck i Laholm av många personer.
 • Barn som är väldigt oroliga och rädda i tandläkarens behandlingsrum kan också påverkas negativt i äldre dar.
 • Tandläkarskräck Laholm upplever kan även bero på bristen på kontroll. Obehagliga känslor dyker upp då det känns utlämnande att låta någon annan titta och peta i ens mun.
 • Tandläkarskräck Laholm upplever kan också vara ett resultat av skam för sina tänder och munhygien.
Lugnande information om tandvårdsrädsla och tandläkarskräck Laholm har många som behöver hjälp.

4 saker som hjälper dig med tandläkarskräck

 1. Tandvården har ändras radikalt under de senaste decennierna. Metoder och tekniker är välbeprövade och optimerade för trevliga tandläkarbesök. Generellt råder också en större förståelse för vikten av ett gott bemötande och service gentemot patienten. Med moderna och anpassade verktyg kan tandläkare arbeta med lättare hand idag.
 2. Vi arbetar aktivt med smärtlindring. Vi har alltid ambitionen att utföra smärtfria behandlingar. Låt inte tandläkarskräck Laholm upplever bottna i oron för att det ska göra ont.
 3. Det är viktigt att hitta en tandläkare som du kommer överens med och känner förtroende för. I Sverige kan alla individer fritt välja tandvårdsgivare. Du kan byta när som helst och har inga förpliktelser mot någon specifik praktik. Med en tandläkare som du känner personligt förtroende för tenderar tandläkarskräck Laholm upplever att avta. Vi har lång samlad erfarenhet av patienter som lider av tandläkarskräck.
 4. Tandläkare undersöker och behandlar hundratals olika patienter varje år. De har sett det mesta och är vana vid olika typer av hälsotillstånd i munnen. Samstämmigt kan tandläkare på Laholms Tandvårdsklinik uppmana dig att komma trots att du skäms för dina tänder. Vi finns ju här för att hjälpa till. Inte för att kritisera eller ställa någon till svars.

Beror din tandläkarskräck på tandläkaren eller behandlingen?

Det kan vara skönt att veta att här på Laholms Tandvårdsklinik i Laholm. Här är vi mycket vana att hjälpa patienter som känner tandläkarskräck inför och under behandlingen.
Här har vår tandläkare samlat tips på hur du kan förbereda ditt tandläkarbesök. På så sätt minskar din tandvårdsrädsla och tandläkarskräck Laholm ibland upplever.
 

Minska din tandläkarskräck Laholm upplever

 • Tala om när du bokar din tid att du är tandvårdsrädd eller känner tandläkarskräck.
 • Skriv ner dina frågor före besöket. Inga frågor är för dumma.
 • Det är bra att komma i god tid. Ta med en egen bok eller bläddra i våra tidningar i väntrummet och försök koppla av en stund. Vi anser själva att vi erbjuder dig en lugn hemtrevlig miljö utan stress.
 • Ta med dig egen musik. Ska du laga en tand och tycker att borrljudet är obehagligt. Då kan du lyssna på musik i hörlurar från exempelvis mobilen under behandlingen.
 • Du kan ha med dig en vän som stöd under behandlingen och prata om tandvårdsrädsla och tandläkarskräck.
 • Skönt att veta är att tandvårdspersonalen är mycket van att hjälpa patienter som lider av tandläkarskräck. Många känner sig oroliga inför och under behandlingen.
 • Tänk efter och tala om för tandläkaren vad det är som gör att du känner tandläkarskräck i behandlingssituationen.
 • Ett sätt att minska din tandvårdsrädsla är att vara delaktig i upplägget av behandlingen.
 • Våga ställ frågor och kom överens om en plan med tandläkaren.
 • Skapa en positiv stämning för dig själv. Det kan även vara bra att sätta av lite extra tid efter behandlingen. På så sätt behöver du inte stressa iväg direkt när dagens behandling är avslutad.
 • Be om en paus under behandlingen om du känner att tandvårdsrädslan och obehaget med tandläkarskräck smyger sig på dig.
 • Meddela att du är intresserad av lugnande medel innan behandlingen.

I onlinebokningen bör du berätta att du lider av tandläkarskräck

I vår onlinebokning får du möjlighet att fylla i att du är tandvårdsrädd och lider av tandläkarskräck. När bokningen kommer till kliniken är personalen medveten om din orolighet.
När du kommer gör vi allt för att du ska känna dig välkommen, lugn och trygg.

Tandläkarskräck Laholm

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt för att boka en tid och berätta att du lider av tandläkarskräck. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik. Den omtänksamma praktiken.

10 smarta tips för att övervinna tandläkarskräck! 

 
Det finns sätt att övervinna eventuell tandläkarskräck som du kan ha inför att gå till tandläkaren. Här är tio sätt att hjälpa dig klara det.
 

1. Kartlägg dina rädslor och tandläkarskräck

För att bättre förstå dina känslor och ta itu med dem måste du komma till uttryck med din ångest. Försök förstå din rädsla för att gå till tandläkaren.
 
Skriv ner dina rädslor så att du kan prata lättare om dem. Att lista dina rädslor hjälper inte bara dig att känna igen dem. Det hjälper också din tandläkare att förklara vad som orsakar din ångest eller tandläkarskräck.
 
Vår tandläkare hjälper dig att hantera din tandläkarskräck Laholm har många som dig.
 

2. Du har hittat rätt tandläkare på Laholms Tandvårdsklinik

En stor del av att övervinna din tandläkarskräck är att välja rätt tandläkare att arbeta med. Laholms Tandvårdsklinik specialiserar sig på att behandla patienter med tandläkarskräck.
Om du är bekväm att prata med oss om det i telefon. Då kan du planera ett besök för att få känslan av praktiken och träffa vår tandläkare personligen. På ditt besök kan du notera stämningen och omgivningen.
 
Vi är en praktik som inte bara kan ta upp dina tandproblem utan också din ångest och tandläkarskräck. Medan det är en tröst att höra fraser som ”Det finns inget du borde oroa dig för”. Eller ”det kommer att vara annorlunda med oss”.
Vår tandläkare Ulf Olson kommer inte att säga de sakerna. Istället kommer han som rätt tandläkare att erbjuda försäkring genom att förstå dina rädslor utan att få dig att känna dig dömd.
 

3. Kommunicera dina rädslor och ångest som skapar din tandläkarskräck

Grunden för ett bra förhållande är kommunikation. I början, även innan du bestämmer dig för vår tandläkare, är det bäst att vara tydlig om din oro, rädsla och ångest. På detta sätt ger du tandläkaren ett sätt att kartlägga din situation.
 
Då kan han skräddarsy en handlingsplan som passar dina behov. I de flesta fall skulle vår tandläkare utforma signaler. Signaler om du vill ta pauser eller sluta behandlingen om du blir obekväm.
 

4. Bestäm sätt att gradvis minska din tandläkarskräck Laholm har många som lider av

För personer med tandläkarskräck bör besök inte bara handla om att göra ett förfarande. Det bör handla om att skapa en bra upplevelse, så att tandläkarskräck eller ångest kan minskas. Rätt tandläkare kommer inte att stressa dig till behandling om du är obekväm.
När du jobbar med vår tandläkare. Då kan du börja med mildare behandlingar. Då kan du bli bekväm av att sitta på tandläkarstolen och låta din tandläkare titta inuti munnen. När du är klar kan du fortsätta till mer avancerade behandlingar.
 

5. Ta med vänner eller familj

Vi sa det tidigare men säger det igen. Att ha någon nära med sig på tandläkarbesöket kan erbjuda ett extra lager av stöd och försäkring. Om det är möjligt, se om din partner kan hålla dig sällskap under behandlingen.
 
Tips: Gå med någon som inte lider av tandläkarskräck. Och som inte har någon rädsla för att gå till tandläkaren. Boka helst in besöket på morgonen. Då har du mindre tid att lägga på oro och rädsla.
 

6. Fråga om bedövning för din tandläkarskräck

Bedövning kan bokas in för att hålla patienten lugn och avslappnad under behandlingen. Lugnande medel från din tandläkare inkluderar lokalbedövning. Kontakta din läkare som kan skriva ut lugnande medel inför ett tandläkarbesök.
 
Diskutera med din tandläkare om lugnande medel är rätt väg för dig, och i så fall vilken som kommer att fungera bäst för dig.
 

7. Använd avkopplingstekniker

Avkopplingsövningar kan hjälpa dig att hålla dig lugn under behandlingen. Ett av de sätt du kan slappna av är genom kontrollerad andning. Det innebär att du tar ett stort andetag och släpper ut det väldigt långsamt. Detta kommer att hjälpa till att slappna av muskeln och sakta dina hjärtslag.

8. Använd distraktioner

Distraktioner kan hjälpa till att avleda din uppmärksamhet under behandlingen. Några sätt är att lyssna på musik, klämma med en stressboll och räkna i sitt huvud. Under tiden kan du också titta på en rolig video eller något annat som får dig att slappna av.
 

9. Sök hjälp hos en psykolog

Om din tandläkarskräck är så intensiv och ingen av de ovan nämnda tips fungerar för dig. Överväg då att konsultera en psykolog. Psykologer specialiserar sig på att ta itu med fobier inklusive tandläkarskräck.
 

10. Belöna dig själv

När du väl övervinner din tandläkarskräck eller når milstolpar som t.ex. att avsluta en viss tandbehandling, belöna dig själv. Köp något trevligt eller gör något kul som att åka på en weekendresa. Att göra det hjälper dig att relatera tandläkarbesök med roliga aktiviteter.
 
Och kom ihåg, tandbehandlingar är väldigt avancerade nu jämfört med några år tillbaka. Det finns faktiskt sätt att göra saker med så liten smärta som möjligt. Laholms Tandvårdsklinik kan i det närmaste erbjuda helt smärtfria behandlingar.
 

Vår tandläkare skapar en lugn, trygg och avslappnad miljö

Tandläkare känner att människor har oro över att gå till dem. Därför fortsätter de att sträva efter att ge en bekväm och lugnande atmosfär för patienterna.
 
Ett tandläkarbesök är inte så fruktansvärt som du tror, ​​för dess mål är att hålla din munhälsa i kontroll.
 
Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik. En patient gav oss smeknamnet “den omtänksamma praktiken”.

Tandläkarskräck Laholm

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt för att boka en tid och berätta att du lider av tandläkarskräck. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik. Den omtänksamma praktiken.

Frågor och svar för dig som lider av tandläkarskräck

Här kan du läsa de vanligaste frågorna som patienter har som liksom du lider av tandläkarskräck.

Jag har tandläkarskräck och nu har min tandhälsa blivit ohållbar. Har fem tänder som har gått av vid tandköttet och dom resterande är också trasiga. Nu har jag så fruktansvärt ont. Vet inte vad jag ska ta mig till. Jag skäms över det och ekonomiskt blir det svårt. Skulle vilja dra ut alla och få löständer så jag slipper allt det här. Vad ska jag ta mig till?

Du har värk, några tänder har gått av och du har tandläkarskräck. Jag förstår att du har det svårt men att du kontaktat oss är ju en bra början. Du måste få hjälp av en tandläkare och det finns möjligheter at behandla din tandvårdsrädsla.

Om du berättar för tandläkaren om dina bekymmer så kommer man säkert att ha förståelse och kunna hjälpa dig.

Det finns tandläkare som är speciellt inriktade på att ta hand om tandvårdsrädda patienter.

Hur kan jag underlätta min tandläkarskräck?

Det viktigaste är att berätta för din tandläkare om du är rädd. Att du pratar om din rädsla gör att tandläkaren kan anpassa behandlingen så att du får mer information om vad som kommer att hända och därmed känner mer kontroll över behandlingen.

Hur ska patienter med tandläkarskräck våga besöka oss?

Vi har lång erfarenhet av tandvård och behandlar dagligen patienter som är rädda för att gå till tandläkaren. Du får information om vad vi gör och varför så du känner dig delaktig i behandlingen. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg.

Vi ser till att du får smärtfri behandling av vår tandläkare som tillsammans med personalen har den mest samlade erfarenheten av patienter som lider av tandläkarskräck.

Hur hjälper vårt frågeformulär dig med tandläkarskräck?

Formuläret som patienter får fylla i består av ett antal frågor som rör deras grad av tandläkarskräck. Även deras tidigare erfarenheter och speciella önskemål.

Frågeformuläret innan besöket har visat att patienter med tandläkarskräck blir mer avspända. Även personalen har upplevt en skillnad. 

Råd & Tips för friska tänder

Sköt om dina tänder och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Vi prioriterar förebyggande tandvård. Här får du fakta och skötselråd för en fräsch mun med friska och starka tänder.

Har du frågor och funderingar som handlar om tänder och munhälsa? Här har vi samlat information om sådant som vi får mycket frågor om. Fakta och tips som hjälper dig att hålla dina tänder och mun rena och fina.

Sköt om dig och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Fluor – vila – vatten är nyckelord för god tandhälsa. Ta dem med dig för att förebygga problem och hålla dina tänder hela och fina.

Några enkla råd på vägen

 • Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger per dag
 • Låt tänderna vila mellan måltiderna
 • Drick vatten när du är törstig
 • Besök oss på Laholms Tandvårdsklinik regelbundet

Har du frågor eller funderingar du inte hittar svaren på här, fråga din tandläkare vid nästa besök.

Tandläkarskräck Laholm

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt för att boka en tid och berätta att du lider av tandläkarskräck. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik. Den omtänksamma praktiken.

Prata med den tandläkare Laholm känner väl på Laholms Tandvårdsklinik från sina år på Folktandvården Laholm

Akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Lista dig online här nedan hos Laholms Tandvårdsklinik

Om du listar dig hos Laholms Tandvårdsklinik online. Då får du en kostnadsfri tandläkarundersökning i samband med en professionell tandrengöring.

Vad du behöver veta inför ett tandläkarbesök när du lider av tandläkarskräck

Om du har läst igenom den här sidan om tandläkarskräck har du fått våra bästa tips som förbereder dig väl inför din första behandling. Genom att med framgång ta sig igenom helt smärtfria behandlingar hoppas vi kunna bota din tandläkarskräck.

Du kanske aldrig kommer se fram emot att komma till oss men er tandvårdsrädsla är vi mycket bra på att hantera och även bota er tandläkarskräck.

N

En lista på mediciner som du tar

Det är bra men inte nödvändigt att ha med sig en lista på de mediciner som du tar. Framför allt om det är ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik.

N

Rekvirera din tandvårdshistoria från din föregående tandläkare

Det är bra om du i förväg har rekvirerat din tandvårdsinformation inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Om du inte har gjort det så gör vi på praktiken det gärna åt dig.

N

Tandläkarskräck

Om du lider av tandläkarskräck är det bra att praktiken vet det i förväg inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Då kan vi avsätta lite extra tid i vårt schema. Ulf Olson vår tandläkare Laholm känner väl har som specialitet tandimplantat och med hela personalen stor erfarenhet av patienter som lider av tandläkarskräck.

“När jag bestämde mig för att byta ut samtliga av mina tänder mot tandimplantat var valet av tandläkare viktigast. När jag började höra mig för inför ett så stort arbete nämndes Ulf Olson på Laholms Tandvårdsklinik. När jag förstod att han har tandimplantat som specialitet var valet enkelt. Idag har jag ett underbart leende tack vare det perfekta jobbet Ulf Olson utförde på Laholms Tandvårdsklinik. Som tack utvecklade jag denna hemsidan åt hans praktik.”

Karl Göransson

Patient

Vår målsättning är att erbjuda en tandläkare Laholm uppskattar och som har som mål att öka tandhälsan i Laholm en patient i taget

Akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Share This

Dela det här!

Dela det här med dina vänner!