Tandkrona Laholm

När det är en tandkrona Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik arbetar vi bara med helkeramiska tandkronor. De är starka och ser exakt ut som dina vanliga tänder. Tidigare använde man guld och andra material. Idag är det helkeramiska kronor som främst används. Välkommen för att se om du behöver en tandkrona på Laholms Tandvårdsklinik.

  • Boka en tid för att få en helkeramisk tandkrona
  • Ni hittar oss mitt i Laholm på Trädgårdsgatan 11B
  • Ring och boka en tid på 0430- 711 04eller online med knappen här nedan

Tandkrona Laholm erbjuds på

Laholms Tandvårdsklinik

Vad är en tandkrona Laholm erbjuder paienter på Laholms Tandvårdsklinik?

Vi rekommenderar enbart en helkeramisk tandkrona Laholm erbjuds på vår praktik. Det är det absolut bästa materialet på marknaden för en tandkrona.
Men vad är en tandkrona? En tandkrona är som en mössa som är cementerade på en tand. Den ger en hård skyddande täckning som ser ut och känns som en naturlig tand.
 

Varför behöver jag en tandkrona?

Vår tandläkare rekommenderar en helkeramisk tandkrona Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik.
 
Vår rekommendation av en tandkrona kan bero på olika saker:
 

Stora, tidigare placerade fyllningar

Kompositfyllningar kan lösa problemet med ett stort hålrum. Men om de blir för stora blir den återstående tandstrukturen runt den svag. När en fyllning utgör mer än hälften av tändernas övre ytarea, har denna tand större risk för brott eller sprickor.
 
Om tanden går sönder på ett ogynnsamt sätt. Mitt i mitten eller under tandköttet, kanske tanden inte kan repareras och kräver borttagning. Om tanden går sönder kan den kräva en rotkanal, en kronförlängning, en stor sammansatt kärna och en krona.
 
En tandkrona mildrar denna risk genom att proaktivt stärka tanden.
 

Symptomatiska sprickor i tänderna

Sprucket tandsyndrom är en situation där patienten känner skarp smärta när de tuggar på ett specifikt sätt. Eller om man känner smärta när man äter eller dricker söta, kalla eller varma saker.
 
Tanden har dock inga kliniska tecken på skador. Så det kan bara antas att det finns en mikroskopisk spricka som inte kan upptäckas för ögat. Tanden kan sparas med en krona.
 
I en situation där en spricka är ytlig. Som när den inte har sträckt sig ut i nervutrymmet och ligger ovanför tandköttet. Då kommer en tandkrona Laholm rekommenderas att hålla ihop tanden.
 
Detta förhindrar böjning av tänderna som orsakar smärtan.
 

Asymptomatiska sprickor i tänderna

Ibland kan det uppstå sprickor på tänder som ännu inte orsakar patientens smärta. Detta är en situation där en tandkrona Laholm rekommenderas för den har den högsta chansen att lyckas.
 
Tandläkare Ulf Olson kan rekommendera dig att placera en keramisk tandkrona. Främst för att förhindra att den spricker i framtiden.
 

Endodontiskt behandlade och starkt återställda tänder

Tänder som har haft en rotfyllning Laholm rekommenderas i flera fall. Tänder med en rotfyllning är mer spröda än tänder med intakt frisk pulpa. Dessa tänder har ofta flera stora fyllningar.
 
Det försvagar den naturliga kronan ytterligare. Konstgjorda keramiska tandkronor kan ofta rekommenderas för att stärka dessa tänder.
 

Uddar med fraktur

Ofta bryts uddar sönder från tidigare återställda tänder. Om frakturen är ytlig och inte involverar tandnerven. Då skulle vi rekommendera en helkeramisk tandkrona.
 
Om frakturen involverar nerven behövs också en rotfyllning Laholm behandlas ofta för. Om brottet sträcker sig under tandköttet. Då skulle en ytterligare procedur, så kallad kronförlängning, krävas.
 
Den görs för att sänka nivån på tandkött och ben för att ha tillräckligt med naturlig tandstruktur ovanför tandköttet. Man gör det så att din tandkrona Laholm behandlas för ska sitta på rena marginaler.
 

Estetisk uppgradering

En helkeramisk tandkrona Laholm får efter en rotfyllning till exempel. Den har inte bara ett funktionellt syfte, de förbättrar även tandens utseende. Dagens kronor använder mycket estetiska vita keramiska tandkronor. Det gör man för att härma utseendet på naturliga tänder.

Helkeramisk tandkrona

Om du tror eller känner att du behöver en tandkrona kontaktar du oss på Laholms Tandvårdsklinik. Klicka på knappen här nedan för att boka en tid online.

En tandkrona Laholm erbjuds kräver vanligtvis 2-3 besök

Första besöket med behandling för en tandkrona

Vid det första besöket kommer tandläkare Ulf Olson att raka ner anliggande tänderna. Det gör han för att ge plats för en helkeramisk krona Laholm har många som vill ha detsamma.
 
Lokalbedövning kommer alltid att ges innan tänderna förbereds. Efteråt kommer Ulf att göra ett intryck av tanden. Då kan sedan en tandtekniker framställa en helkeramisk tandkrona.
 
Under tiden kommer en tillfällig akrylkrona att placeras över dina tänder. Det första besöket kan ta upp till en och en halv timme.
 

Det andra besöket som del av behandlingen för en tandkrona

Vid det andra mötet tas den tillfälliga kronan bort. Återstoden av din tand rengörs för eventuell återstående tillfällig cement. Sedan cementeras din permanenta tandkrona på plats.
 
Tandläkaren kommer att använda ett hartsmodifierat glasjonomercement som frisätter fluorid. Det minskar risken för att framtida håligheter bildas under anliggningständerna.
 
Mellan besök är det viktigt att ta hand om den tillfälliga kronan. En kort tid tills du får din permanenta helkeramiska tandkrona. Tillfälliga kronor är inte särskilt starka, så undvik att tugga hårda eller krispiga livsmedel på det.
 
Den tillfälliga cementen är också svag, så undvik också klibbiga livsmedel som kan lyfta upp kronan. När du flossar ner mellan kontakterna. Ta då bort tråden genom att dra ut genom sidan snarare än att dra tillbaka upp. Detta gör du för att undvika att lyfta bort den tillfälliga kronan .
 

Ditt tredje och sista besök för din nya tandkrona Laholm kommer tro den är din egna tand

Ett tredje besök kan behövas. Men bara om ändringar krävs för att förbättra utseende eller passform på din nya tandkrona.
 
Sedan är du färdig och kommer på flera sätt må bättre med din nya helkeramiska tandkrona Laholm tror är din egen fina vita tand.

Frågor och svar om en helkeramisk tandkrona Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Här kan du få svar om en tandkrona Laholm brukar fråga oss om vid kontakt. Om du inte får svar på din fråga tar du kontakt med oss så har vi svaret. Välkommen att ta kontakt med Laholms Tandvårdsklinik angående frågor om en helkeramisk tandkrona.
Hur mycket kostar en helkeramisk tandkrona?
Hur smärtsamt är det att få en tandkrona Laholm erbjuds av er?

Förfarandet är vanligtvis inte obekvämt. Tandläkare Ulf Olson kommer att applicera aktuell bedövningskräm på tandköttet för att bedöva tandköttet innan lokalbedövningen ges. Du kanske känner det  nypa till lite.

När lokalbedövningen träder i kraft bör du inte känna smärta under proceduren. Efter förfarandet är det vanligtvis oundvikligt. Tanden kan uppleva varmt och kallt i upp till 6 veckor. Välj därför en tandkräm för känsliga tänder som Sensodyne. Det kan vara till hjälp.

Tuggummiet runt tanden där anestesimedlet gavs kan göra lite ont de första tre dagarna. Ingen smärta som inte Alvedon eller ibuprofen kan hjälpa till att ta itu med.

Hur länge varar en tandkrona?

Vanligtvis varar tandkrona 10-15 år minst. Med regelbunden borstning och tandtråd kan kronor hålla ännu längre. Upp till 25-30 år.

Även om en helkeramisk tandkrona numera är mycket hållbar är de inte oförstörbara. Vanor som att bita på naglarna, öppna plastförpackningar med tänderna eller tuggar på saker som isbitar. Då kanske de inte håller lika länge. Även hårda nötter, skal eller ben kan få kronor att spricka eller flisas.

Andra vanor som att slipa eller tandgnissling kan också orsaka skador på kronor. Dessutom, om din diet har mycket socker, riskerar du att få hål i tandstrukturen som sitter under kronan.

Det är viktigt att skydda din tandkrona med god munhygien. Kom och träffa vår tandläkare Ulf Olson två gånger om året för kontroller och tandrengöring.

Försök att undvika någon av de tidigare nämnda dåliga vanorna och skaffa en bettskena om du gnisslar tänderna på natten.

Vilket material är bäst att använda när man framställer en tandkrona?
Tandkronor har genomgått en utveckling av olika tandmaterial. Trots att olika material har unika fördelar använder vi oss enbart av helkeramiska kronor.
 
Den senaste generationen av helkeramiska kronor och broar står i en klass för sig. Vi ser inget värde i att använda material som vi vet är sämre än dagens helkeramik. Dagens generation av helkeramiska kronor och broar har revolutionerat tandvården.
 
Du kan inte skilja dom åt när man jämför med patienters riktiga tänder. De har det mest naturliga utseendet och är därför gynnade i de främre tänderna för utseende.
 
Cementen är antingen hartsbaserad eller en hartsmodifierad glasjonomer. Hartsmodifierade glasjonomerer är fantastiska eftersom de kemiskt binds till tänderna. De har också en skyddande effekt mot nya håligheter tack vare fluoridinnehållet.
 
Många faktorer brukade påverka vilket material som är bäst för dig. Idag är det helkeramiska kronor och broar som leder utvecklingen. De har på vissa sätt som vi nämnde revolutionerat tandvården med sina estetiska fördelar.
Vad händer om jag väljer att inte få en tandkrona?
Kronor rekommenderas av specifika skäl. Dessa skäl är ofta relaterade till att förhindra tandfrakturer, men är inte absolut nödvändiga. Huruvida du får en tandkrona Laholm erbjuds är ditt beslut. Men du accepterar medvetet riskerna om du väljer att inte få en tandkrona.
 
Om en tand går sönder på ett ogynnsamt sätt kan tanden behöva tas bort. Om det skulle gå sönder på ett gynnsamt sätt kan tanden repareras med dyrare tandarbete. Behandlingar som rotfyllning, tandfyllning som sedan följs av en tandkrona trots allt.
 
Rekommenderar din tandläkare en helkeramisk tandkrona bör du lyssna på honom och i de flesta fall följa tandläkarens råd. Han vet vad som är bäst för din munhälsa.

Helkeramisk tandkrona

Om du tror eller känner att du behöver en tandkrona kontaktar du oss på Laholms Tandvårdsklinik. Klicka på knappen här nedan för att boka en tid online.

Råd & Tips för friska tänder

Sköt om dina tänder och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Vi prioriterar förebyggande tandvård. Här får du fakta och skötselråd för en fräsch mun med friska och starka tänder.

Har du frågor och funderingar som handlar om tänder och munhälsa? Här har vi samlat information om sådant som vi får mycket frågor om. Fakta och tips som hjälper dig att hålla dina tänder och mun rena och fina.

Sköt om dig och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Fluor – vila – vatten är nyckelord för god tandhälsa. Ta dem med dig för att förebygga problem och hålla dina tänder hela och fina.

Några enkla råd på vägen

  • Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger per dag
  • Låt tänderna vila mellan måltiderna
  • Drick vatten när du är törstig
  • Besök oss på Laholms Tandvårdsklinik regelbundet

Har du frågor eller funderingar du inte hittar svaren på här, fråga din tandläkare vid nästa besök.

Prata med den tandläkare Laholm känner väl från sina år på Folktandvården Laholm

Akut tandvård erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Lista dig online här nedan hos Laholms Tandvårdsklinik

Om du listar dig hos Laholms Tandvårdsklinik online. Då får du en kostnadsfri tandläkarundersökning i samband med en professionell tandrengöring.

Vad du behöver veta inför behandling för att få en tandkrona Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Om du är i behov av en tandkrona bör du absolut låta tandläkaren komma till så snart som möjligt. Du sänker tandvårdskostnaden om du väljer att inte uppsöka en tandläkare.

Behandling med en helkeramisk tandkrona Laholm erbjuds idag är en smärtfri behandling. Bra att veta för patienter med tandläkarskräck. Estetiskt kan andra inte särskilja dina riktiga tänder med en helkeramisk tandkrona.

N

En lista på mediciner som du tar

Det är bra men inte nödvändigt att ha med sig en lista på de mediciner som du tar. Framför allt om det är ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik.

N

Rekvirera din tandvårdshistoria från din föregående tandläkare

Det är bra om du i förväg har rekvirerat din tandvårdsinformation inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Om du inte har gjort det så gör vi på praktiken det gärna åt dig.

“När jag bestämde mig för att byta ut samtliga av mina tänder mot tandimplantat var valet av tandläkare viktigast. När jag började höra mig för inför ett så stort arbete nämndes Ulf Olson på Laholms Tandvårdsklinik. När jag förstod att han har tandimplantat som specialitet var valet enkelt. Idag har jag ett underbart leende tack vare det perfekta jobbet Ulf Olson utförde på Laholms Tandvårdsklinik. Som tack utvecklade jag denna hemsidan åt hans praktik.”

Karl Göransson

Patient

Helkeramisk tandkrona

Om du tror eller känner att du behöver en tandkrona kontaktar du oss på Laholms Tandvårdsklinik. Klicka på knappen här nedan för att boka en tid online.

Vår målsättning är att erbjuda en tandläkare Laholm uppskattar och som har som mål att öka tandhälsan i Laholm en patient i taget

Akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Share This

Dela det här!

Dela det här med dina vänner!