Tandblekning Laholm

Den tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik är den bästa vi har sett och använt. Idag använder vi det mest effektiva blekmedlet på den svenska marknaden. Ett blekmedel som inte påverkar dina tänder eller tandkött på ett negativt sätt.

Först gör vi ett intryck av dina tänder för att skapa dina personligt anpassade blekskenor. När de är färdiga kommer du och hämtar dem tillsammans med ditt blekmedel. Sedan sköter du din tandblekning hemma tills önskad vit nyans är uppfylld.

  • Boka en tid för att få ett intryck av dina tänder så vi kan skapa dina blekskenor
  • Ni hittar oss mitt i Laholm på Trädgårdsgatan 11B
  • Ring och boka en tid på 0430- 711 04 eller online med knappen här nedan

Tandblekning Laholm erbjuds på

Laholms Tandvårdsklinik

Tandblekning Laholm

Tandblekning Laholm erbjuds på Laholm Tandvårdsklinik är ett effektivt sätt att bleka dina tänder. Din naturliga färg ljusnar på dina tänder utan att ta bort någon av tandytan.
Det kan inte göra en fullständig färgändring, men det kan göra att den befintliga skuggan blir ljusare.
 

Varför skulle jag behöva bleka tänderna?

Det finns ett antal orsaker till att du kan behöva bleka dina tänder vitare. Alla är olika; och precis som våra hår och hudfärger varierar, så gör våra tänder.
Mycket få människor har lysande vita tänder, och våra tänder kan också bli mer missfärgade när vi blir äldre.
 
Dina tänder kan också färgas på ytan av mat och dryck som te, kaffe, rött vin och vinbär. Rökning kan också ge fläckar på tänderna.
 
Tandsten kan också påverka färgen på dina tänder. Vissa människor kan ha fläckar under ytan. Det kan orsakas av vissa antibiotika eller av små sprickor i tänderna som tar upp fläckar.

Vad innebär tandblekning Laholm erbjuds på vår praktik?

Professionell tandblekning hemma är den vanligaste metoden för tandblekning. Din tandläkare kan berätta om du är lämplig för behandlingen och kommer att övervaka den om du är.
 
Den aktiva ingrediensen i blekmedel tandläkare erbjuder. Det är vanligtvis väteperoxid eller karbamidperoxid. När den aktiva ingrediensen bryts ned, får syre in emaljen på tänderna och tandfärgen blir ljusare.
 

Hur lång tid tar tandblekning Laholm erbjuds?

Den totala behandlingen kan vanligtvis göras inom tre till fyra veckor. Först behöver du ett besök hos tandläkaren. Din tandläkare måste skapa blekskenor och kommer att göra intryck för detta vid ditt första besök.
 
När du på ditt andra besök för att hämta dina blekskenor och blekmedel kan du börja behandlingen. Detta kallas ofta för tandblekning hemma. Du sköter behandlingen hemma med hjälpav dina blekskenor och blekmedel.
 
Vanligtvis appliceras blekmedlet i dina blekskenor under två till fyra veckor. Du bör inte ha blekskenorna i munnen mer än 30 minuter till en timme åt gången. Däremot kan du använda behandlingen dagligen till önskat resultat uppstår.
 

Vilka andra förfaranden för tandblekning finns det?

Det finns nu laserblekning. Vi på Laholms Tandvårdsklinik ser inte någon anledning att erbjuda detta. Behandlingen går snabbare men tandblekning hemma fungerar väl så bra.
Med dagens blekmedel får nästan alla blekt sina tänder så vita som de vill att de ska bli.
 
Om du ändå väljer att använda laserblekning ser behandlingen ut så här. Först läggs ett gummi över dina tänder för att skydda tandköttet. Sedan målas en tandprodukt på dina tänder.
 
När det är gjort lyser laser på tänderna för att aktivera kemikalien. Ljuset påskyndar reaktionen hos den blekande produkten och färgförändringen kan uppnås snabbare.
 
Tandblekning Laholm erbjuds genomföra hemma ger lika bra resultat som laserblekning
 
Vi har inte hört eller läst att denna procedur gör tänderna vitare när slutresultatet har uppnåtts. Den enda fördelen är att din tandblekning går snabbare.
 
Laholms Tandvårdskklinik har sett fantastiska resultat vårt nya kraftfulla blekmedel. Det är det bästa mest kraftfulla blekmedlet som finns på marknaden idag. För den tandblekning Laholm erbjuder dig att genomföra hemma. Den uppnår precis lika bra resultat som med laserblekning.
 

Hur mycket kostar tandblekning?

Den största kostnaden är framtagningen av bettskenor som är anpassade till dina tänder. Laserblekning är dyrare än professionell tandblekning hemma.
Vi rekommenderar att du får ett pris för din tandblekning Laholm erbjuds innan du påbörjar behandlingen.
 
Vi väljer att inte ange priset för tandblekning då den kan höjas med tiden. Då kommer den inte överensstämma med det priset vi har angivit här.
Ring vår praktik för att få det priset vi tar för din tandblekning Laholm erbjuds genomföra hemma.
 

Hur länge kommer mina tänder att förbli vitare?

Effekterna av blekning tros vara i upp till tre år. Detta kommer dock att variera från person till person. Effekten kommer inte hålla lika länge om du röker, äter eller dricker produkter som kan färga tänderna.
Be vårt tandläkarteam om deras åsikt innan du börjar behandlingen.
 
När det blir dags att bleka tänderna igen blir din kostnad låg eftersom du bara behöver mer blekmedel. Dina personliga blekskenor för tandblekning har du ju redan.
 

Vilka är biverkningarna för tandblekning Laholm erbjuds av er praktik?

Vissa människor kan uppleva att deras tänder blir känsliga för kyla under eller efter behandlingen. Andra kan ha obehag i tandköttet, ont i halsen eller i ett fåtal fall få vita fläckar på tandköttet.
 
Dessa symtom är vanligtvis tillfälliga och bör försvinna inom några dagar efter avslutad behandling. Om någon av dessa biverkningar fortsätter ska du gå till din tandläkare.

Tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Boka en tid för tandblekning så skapar vi dina personliga blekskenor som du sedan hämtar tillsammans med blekmedlet för att påbörja din tandblekning hemma.

 Vad sägs om det blekmedel vår praktik erbjuder?

Det blekmedel vår praktik använder är godkänd på den svenska marknaden. Vi har inte tagit emot klagomål eller upplevt problem med det blekmedel vi erbjuder våra patienter.
 
Hemmakit är billigare men de bedöms inte alltid upprätthålla samma säkerhet och tenderar att ge sämre resultat. Det finns därför en chans att dessa produkter kan skada dina tänder och tandkött.
 
Eftersom tandblekning är ett komplicerat förfarande. Därför rekommenderar vi att du alltid pratar med din tandläkare innan du påbörjar någon form av tandblekning.
 

Hemmakit för tandblekning innehåller för lite peroxid

Bestämmelser som omfattar hemmakit varierar från land till land. Satser som säljs i Europa kan inte lagligen innehålla mer än 0,1% peroxid och detta är för lite för att vara effektivt.
 
I andra länder där starkare peroxid är tillåtet är tandblekning i hemmet vanligare. Men du måste vara försiktig eftersom vissa hemmakit som säljs via internet kan innehålla milda syror och slipmedel.

Hur säker är tandblekning Laholm erbjuds på vår praktik?

I vissa delar av europa kan tandblekning endast lagligt utföras av en tandläkare. Så tandblekning av kosmetologer är olaglig i dessa länder.
Det finns naturligtvis en anledning till detta. Beställ därför inte hemmakit på internet.
 
I Europa är det olagligt att leverera blekmedel som innehåller mer än 0,1% peroxid. Högre doser får endast erbjudas av tandläkare.
Därför får du bättre resultat med vårt blekmedel som du samtidigt vet är säkert för dina tänder och tandkött.
 
Dessa regler finns för att skydda allmänheten. De ser till att alla som utför tandblekning är ordentligt utbildade. Det ser till att de som erbjuder tandblekning har rätt färdigheter och kunskap för att utföra proceduren.
Detta görs för att inte riskera permanent skada på tänderna eller tandköttet.
 

Vad sägs om tandblekning med tandkräm?

Det finns flera blekande tandkrämer på marknaden. Även om de inte påverkar dina naturliga färger på dina tänder, kan de vara effektiva för att ta bort missfärgningar.
Därför kan de förbättra det totala utseendet på dina tänder.
 
Tandkräm som gör tänderna vitare överlag kan också hjälpa effekten att hålla, när dina tänder professionellt har vitats.
 

Kan en enda tand som har behandlats med en rotfyllning blekas vitare?

Ja. Ibland missfärgas döda tänder efter en rotfyllning. Om tanden har rotbehandlats kan kanalen (som innehöll nerven) öppnas igen. Blekningsprodukten appliceras från insidan för att bleka tanden.
 

När kan tandblekning inte fungera?

Tandblekning kan bara ljusa din befintliga tandfärg. Dessutom fungerar det bara på naturliga tänder. Det fungerar inte på några typer av tänder som tandproteser, kronor och fanér.
 
Om dina proteser är färgade eller missfärgade, besök ditt tandläkarteam och be om en professionell tandrengöring.
 

Hur kan jag ta hand om mina tänder när de har blekts?

Du kan hjälpa till att hålla tänderna vita genom att skära ner på mängden mat och dryck som du intar som kan färga tänderna.
Glöm inte att sluta röka kan också förhindra missfärgning och färgning på tänderna.
 
Vi rekommenderar följande tips för att ta hand om dina tänder:
  • Borsta tänderna det sista du gör när du lägger dig och åtminstone en annan gång under dagen, med en fluortandkräm.
  • Skär ner på hur ofta du intar mat och dryck med mycket socker.
  • Besök din tandläkare regelbundet behandla dig med en professionell tandrengöring.
Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik för tandblekning hemma. Vi skapar anpassade blekskenor och förser dig med marknadens bästa blekmedel.
 
Sedan är det bara att köra igång och bleka dina tänder tills önskad blekning har uppnåtts. Boka en tid idag!

Tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Boka en tid för tandblekning så skapar vi dina personliga blekskenor som du sedan hämtar tillsammans med blekmedlet för att påbörja din tandblekning hemma.

Frågor och svar om tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Här kan du få svar om tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik. Om du inte hittar svaret på din fråga tar du kontakt med oss så återkommer vi med svaret. Välkommen att ta kontakt med Laholms Tandvårdsklinik angående frågor om en tandblekning.
Vilka sorts missfärgningar kan framgångsrikt blekas?
Hur går det till när man bleker tänderna?
Innan behandlingen påbörjas så genomför vi alltid en undersökning. Där bedömer vi om det är lämpligt att du bleker dina tänder, om det finns hål som behöver lagas och om du behöver ta bort tandsten.
 
När det är dags att bleka dina tänder börjar vi alltid med att dokumentera färgen på de tänder som ska blekas. På så sätt blir det lättare för dig att se hur behandlingen gått.
Blekmedlet vi använder består av en sorts gel med en viss procent väteperoxid. Vi arbetar framförallt med individuellt anpassade skenor som man fyller med blekgel.
 
Antingen sover med dem under natten (eller använder på dagen 3-4 timmar). Behandlingen pågår tills du uppnått önskad vit nyans.
Vem får bleka tänderna?
Det råder 18-års gräns på tandblekning. Dessutom ska du som är gravid eller ammar inte bleka dina tänder. Detta då man idag vet för lite om eventuella biverkningar. 
 
Du som röker eller snusar bör inte heller bleka tänderna. Dels så kan de färgämnen som finns i tobaken försämra resultatet av behandlingen. Dessutom kan blekmedlet förvärra tobakens påverkan i munnen.
Vad gör att tänderna blir fläckiga och missfärgade?
Det finns många orsaker. De vanligaste orsakerna är konsumtion av mat, kaffe, te, vin, läsk och rökning. Våra tänder blir naturligt mer och mer missfärgade allteftersom tiden går och vi lever våra liv. Även så kallat naturligt gula tänder kan blekas.
Hur fungerar tandblekning och hur får man vitare tänder?
Det tandblekningsgel vi använder innehåller ett speciellt patenterat komplex. Det bryts ner inne i munnen och frisätter syre i icke-radikal form. Syret reagerar med de organiska fläckarna och missfärgningarna på tänderna och oxiderar dom.
Det gör tänderna vitare och vitare utan att skada tänderna. Artificiella tänder och fyllningar påverkas inte av tandblekningen.
Hur går tandblekning till?
För att bleka tänderna behövs två tandskenor (en för den övre tandraden och en för den undre) som passar dina tänder exakt. Vidare behövs tandblekningsgel som utför själva blekningen.
 
Tandskenorna värms i varmt vatten och placeras över tänderna för att göra ett precist avtryck av dina tänder. En liten mängd tandblekningsgel placeras i varje tandavtryck i tandskenan.
Är tandblekningsresultatet permanent?
En avslutad behandling varar normalt i flera år. Dina tänder kommer alltid att vara vitare än innan tandblekningen. Naturligtvis kommer mat, dryck (speciellt kaffe, te, cola och rött vin) och rökning gradvis göra tänderna mörkare med tiden.
 
För att hålla dina tänder vita kan man göra periodiska blekningar en gång per 6-12 månader.
Kan tandblekning skada tandköttet?
Nej. Faktum är att tandblekningsgelen förbättrar och rengör tandköttet genom sina antiseptiska egenskaper.
Jag har redan tandblekningsskenor. Kan jag köpa blekmedlet separat?
Ja, vi säljer tandblekningsgelén separat.
Hur ska jag förvara tandblekningsgelén och hur länge håller den?

Det bästa sättet att förvara tandblekningsgelén är i kylskåpet. Tandblekningsgelén håller minst ett år, bäst före datum finns tryckt på behållaren.

Vad är en tandnyanskarta?

Tandnyanskartan låter dig enkelt se och mäta resultatet av din tandblekning. En professionell tandnyanskarta är inkluderad och kan även köpas separat. Se till att få med en tandnyanskarta när du köper tandblekning.

Påverkas tandsmycken av tandblekning?

Nej, det går bra att bleka med tandsmycken, de kommer inte blekas eller påverkas.

Kan jag bleka konstgjorda tänder?
Konstgjorda tänder, kronor, fyllningar eller andra tandarbeten kommer inte påverkas alls. Tandblekning skadar inte konstgjorda tänder eller tandarbeten (tex lagningar). Det går bra att bleka ändå och resultatet kommer bli bättre än om man inte hade blekt tänderna.
 
Tandblekningen Laholm erbjuds tar bort organiska missfärgningar på de konstgjorda tänderna. Däremot kan den konstgjorda tanden inte bli ljusare än dess orginalnyans.
Kan jag bleka trots att jag har en ståltråd bakom tänderna?
Ja, tandblekningen varken skadar eller påverkar ståltråden.

Tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Boka en tid för tandblekning så skapar vi dina personliga blekskenor som du sedan hämtar tillsammans med blekmedlet för att påbörja din tandblekning hemma.

Råd & Tips för friska tänder

Sköt om dina tänder och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Vi prioriterar förebyggande tandvård. Här får du fakta och skötselråd för en fräsch mun med friska och starka tänder.

Har du frågor och funderingar som handlar om tänder och munhälsa? Här har vi samlat information om sådant som vi får mycket frågor om. Fakta och tips som hjälper dig att hålla dina tänder och mun rena och fina.

Sköt om dig och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Fluor – vila – vatten är nyckelord för god tandhälsa. Ta dem med dig för att förebygga problem och hålla dina tänder hela och fina.

Några enkla råd på vägen

  • Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger per dag
  • Låt tänderna vila mellan måltiderna
  • Drick vatten när du är törstig
  • Besök oss på Laholms Tandvårdsklinik regelbundet

Har du frågor eller funderingar du inte hittar svaren på här, fråga din tandläkare vid nästa besök.

Prata med den tandläkare Laholm känner väl från sina år på Folktandvården Laholm

Akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Lista dig online här nedan hos Laholms Tandvårdsklinik

Om du listar dig hos Laholms Tandvårdsklinik online. Då får du en kostnadsfri tandläkarundersökning i samband med en proffessionell tandrengöring.

Vad du behöver veta inför tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Om du funderar på att genomgå tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik. Då behöver du först boka en tid för få en liten undersökning av tandläkaren för att se att du är en bra kandidat för tandblekning.

Om allt ser bra ut gör tandläkaren ett intryck av tänderna för de tandblekningsskenor som kommer skapas för dig. Sedan kommer du tillbaka på en avtalad tid för att hämta dina tandblekningsskenor när de är färdiga. Du får även med dig blekmedlet du kommer använda för din tandblekning hemma.

Sätt sedan igång och blek tänderna enligt tandläkarens anvisningar tills du uppnått önskad vit nyans.

N

En lista på mediciner som du tar

Det är bra men inte nödvändigt att ha med sig en lista på de mediciner som du tar. Framför allt om det är ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik.

N

Rekvirera din tandvårdshistoria från din föregående tandläkare

Det är bra om du i förväg har rekvirerat din tandvårdsinformation inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Om du inte har gjort det så gör vi på praktiken det gärna åt dig.

“När jag bestämde mig för att byta ut samtliga av mina tänder mot tandimplantat var valet av tandläkare viktigast. När jag började höra mig för inför ett så stort arbete nämndes Ulf Olson på Laholms Tandvårdsklinik. När jag förstod att han har tandimplantat som specialitet var valet enkelt. Idag har jag ett underbart leende tack vare det perfekta jobbet Ulf Olson utförde på Laholms Tandvårdsklinik. Som tack utvecklade jag denna hemsidan åt hans praktik.”

Karl Göransson

Patient

Tandblekning Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Boka en tid för tandblekning så skapar vi dina personliga blekskenor som du sedan hämtar tillsammans med blekmedlet för att påbörja din tandblekning hemma.

Vår målsättning är att erbjuda en tandläkare Laholm uppskattar och som har som mål att öka tandhälsan i Laholm en patient i taget

Akut tandvård erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Share This

Dela det här!

Dela det här med dina vänner!