Bettskena Laholm

En bettskena Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik är en effektiv åtgärd mot tandpressning, tandgnissel och för personer med bettfel. Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med en bettskena.

  • En bettskena mot tandpressning och tandgnissling.
  • Ni hittar oss i centrala Laholm på Trädgårdsgatan 11B
  • Ring omedelbart och boka en tid på 0430- 711 04 eller boka tid online.

Bettskena Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Den bettskena Laholm erbjuds från Laholms Tandvårdsklinik börjar med en undersökning

Vid en undersökning kan tandläkaren upptäcka slitage på tänderna och se att du nog behöver en bettskena. Tandläkaren känner även på musklerna kring käkarna för att upptäcka eventuella ömma punkter. Behandlingen baseras på din situation och de förutsättningar som föreligger.
 
För vissa räcker det med avslappningsövningar eller ta reda på orsaken som ligger bakom smärtan. Om stress är anledningen kan också avslappningsövningar hjälpa. Och den bästa medicinen är ju att stressa mindre.
 
Misstänker du att du behöver en bettskena? Du kan boka en vanlig undersökning online hos vår tandläkare här på Laholms Tandvårdsklinik. Din tandläkare kommer sedan att hjälpa dig vidare i processen för att få en bettskena.
 

Bettskena mot tandpressning och tandgnissel

Bettskena hjälper dig att avlasta käkleder och tuggmuskler så att spända muskler lättare kan slappna av. En bettskena kan också användas för att undvika en alltför snabb nedslitning av tänderna vid tandgnissling.
 
Vidare kan en bettskena i plast som används under natten vara lämplig. Den avlastar muskler och käkar samtidigt som den förhindrar slitage. Slitage som sliter ner tänder och ofta orsakar att fyllningar frakturerar.
 
Om problemet skulle ligga i felaktig bettkontakt mellan tänderna. Då kan en bettinslipning avlasta. Alternativt kan en tandställning rätta till tänder som sitter snett.
 

Användning av bettskena

Vanligtvis ska en bettskena Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik bara användas när du sover. Men den kan även i vissa fall behöva användas på dagen. Om din bettskena bara ska användas nattetid. Då är det lättare att somna med skenan om du sätter på dig den någon halvtimme innan du går och lägger dig.
 
Oftast använder du skenan under en begränsad period på några månader. Men ibland kan det bli nödvändigt att periodvis eller regelbundet bära en bettskena på natten under längre tid. Följ de instruktioner som du får av vår tandläkare.
 

Biverkningar och obehag av en bettskena Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Den bettskena Laholm erbjuds kan upplevas som stor och klumpig de första dygnen. Den kan även ge kväljningskänsla eller ökad salivavsöndring. Man kan också känna ömhet i tänderna, speciellt på morgonen.
 
När den tas ut händer det att bettet inte verkar stämma. Det beror på att tuggmusklerna har slappnat av och då möts käkarna i ett litet annorlunda läge än det du är van vid. Dessa obehag försvinner efter en kort tids användning.
 

Kom till oss så hjälper vi dig med en bettskena

Diskutera gärna med vår personal vid nästa tandläkarundersökning. Eller kontakta oss nu om du misstänker att du är i behov av en bettskena Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik.

Behöver du en bettskena?

En bettskena kan hjälpa dig som pressar tänder eller lider av tandgnissling på natten.

Råd & Tips för friska tänder

Sköt om dina tänder och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Vi prioriterar förebyggande tandvård. Här får du fakta och skötselråd för en fräsch mun med friska och starka tänder.

Har du frågor och funderingar som handlar om tänder och munhälsa? Här har vi samlat information om sådant som vi får mycket frågor om. Fakta och tips som hjälper dig att hålla dina tänder och mun rena och fina.

Sköt om dig och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Fluor – vila – vatten är nyckelord för god tandhälsa. Ta dem med dig för att förebygga problem och hålla dina tänder hela och fina.

Några enkla råd på vägen

  • Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger per dag
  • Låt tänderna vila mellan måltiderna
  • Drick vatten när du är törstig
  • Besök oss på Laholms Tandvårdsklinik regelbundet

Har du frågor eller funderingar du inte hittar svaren på här, fråga din tandläkare vid nästa besök.

Prata med den tandläkare Laholm känner väl från sina år på Folktandvården Laholm

Akut tandvård erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Lista dig online här nedan hos Laholms Tandvårdsklinik

Om du listar dig hos Laholms Tandvårdsklinik online. Då får du en kostnadsfri tandläkarundersökning i samband med en proffessionell tandrengöring.

Vad du behöver veta inför en bettskena Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik

Om du pressar tänder och lider av tandgnissling på natten. Då kan du vara i behov av en bettskena Laholm erbjuds här på Laholms Tandvårdsklinik. Boka en tid för en undersökning av vår tandläkare så får du reda på om du behöver en bettskena.

N

En lista på mediciner som du tar

Det är bra men inte nödvändigt att ha med sig en lista på de mediciner som du tar. Framför allt om det är ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik.

N

Rekvirera din tandvårdshistoria från din föregående tandläkare

Det är bra om du i förväg har rekvirerat din tandvårdsinformation inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Om du inte har gjort det så gör vi på praktiken det gärna åt dig.

N

Tandläkarskräck

Om du lider av tandläkarskräck är det bra att praktiken vet det i förväg inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Då kan vi avsätta lite extra tid i vårt schema. Ulf Olson vår tandläkare Laholm känner väl har som specialitet tandimplantat och med hela personalen stor erfarenhet av patienter som lider av tandläkarskräck.

“När jag bestämde mig för att byta ut samtliga av mina tänder mot tandimplantat var valet av tandläkare viktigast. När jag började höra mig för inför ett så stort arbete nämndes Ulf Olson på Laholms Tandvårdsklinik. När jag förstod att han har tandimplantat som specialitet var valet enkelt. Idag har jag ett underbart leende tack vare det perfekta jobbet Ulf Olson utförde på Laholms Tandvårdsklinik. Som tack utvecklade jag denna hemsidan åt hans praktik.”

Karl Göransson

Patient

Behöver du en bettskena?

En bettskena kan hjälpa dig som pressar tänder eller lider av tandgnissling på natten.

Vår målsättning är att erbjuda en tandläkare Laholm uppskattar och som har som mål att öka tandhälsan i Laholm en patient i taget

Akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Share This

Dela det här!

Dela det här med dina vänner!