Akut Tandvård Laholm

För akut tandvård Laholm erbjuds så är det samma dag alla vardagar som gäller. Ring oss omedelbart på 0430-711 04 så hittar vi en tid som passa samma dag. Vi ser till att du blir smärtfri innan dagen är över. Välkommen för akut tandvård Laholm får på Laholms Tandvårdsklinik.

 • Ring oss omedelbart för samma dags behandling av tandvärk eller tandskada.
 • Ni hittar oss mitt i Laholm på Trädgårdsgatan 11B
 • Ring omedelbart och boka en tid på 0430- 711 04

Kopiera och klistra in koden för att visa bilden på er hemsida!

Akut Tandvård 0430-711 04

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt när du känner besvär med dina tänder: 0430-711 04. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen idag!

Akut tandvård Laholm erbjuds på

Laholms Tandvårdsklinik

 Akut Tandvård Laholm

Tyvärr när det gäller akut tandvård Laholm erbjuder är bara samma dag på vardagar. Vi har ett fullbokat men flexibelt schema vilket gör att vår tandläkare Laholm uppskattar tar emot patienter i behov av akut tandvård mellan våra redan bokade patienter.

Kontakta oss på: 0430-711 04. Det går även bra att boka en akuttid online.
 
Har du ont och vill slippa köa för akut tandvård Laholm erbjuder? Ring oss, så får du en tid hos vår tandläkare Laholm uppskattar samma dag med vårt flexibla schema! Vi tar endast emot tids bokningar för akuta besök, ej drop in!
 

Boka akut tandvård Laholm får på Laholms Tandvårdsklinik

Kontakta oss om du har akut tandvärk, ömhet, svullnad, problem med visdomständer eller frakturer. Om du har svullnader och feber bör du snarast uppsöka vård för att undvika komplikationer! Tack vare vårt centrala läge i Laholm kan vi lätt ta emot patienter från hela Laholm.
 
Vi har kort kötid och gör alltid vårt yttersta för att se till att du får den vård du behöver. Samma dag när det gäller akut tandvård Laholm behöver. Vill du boka tid eller bara fråga om något? Vår kunniga personal finns här för dig året om!
 

Akut tandvård Laholm får när man behöver den som mest

När man har ont i en tand vill man ha hjälp så fort det bara går. Tandvärk innebär sömn- och koncentrationssvårigheter. Man ska inte heller vänta för länge med att kontakta en tandläkare när man har tandvärk. Även om det sällan föreligger någon direkt fara är tandvärk sällan övergående, utan ett tecken på att något är fel med tänderna.
 
”Mottagningen är flexibel och hos oss slipper du köa. Det innebär också att vi så gott som alltid kan erbjuda snabb akut tandvård Laholm är i behov av samma dag”
 
Kontaktar du oss så får du en tid samma dag och slipper gå runt med smärta. Dina tänder blir undersökta och oftast åtgärdade vid ett och samma tillfälle. Men då mer avancerade ingrepp krävs kan det behövas ett återbesök. Vi ser dock alltid till att du kan lämna mottagningen utan smärtor.
 

Lättillgänglig och snabb akut tandvård Laholm kan ta del av

Vi har vår mottagning i centrala Laholm på trädgårdsgatan 11B. Du når oss lätt via buss eftersom vi ligger ett stenkast från busstationen.
 
Laholms Tandvårdsklinik har en mottagning som är hemtrevlig och lugn och hos oss slipper du köa. Det innebär också att vi så gott som alltid kan erbjuda en snabb akuttid samma dag.
 
Du måste dock alltid boka en tid via telefon eller via vår onlinebokning. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda drop-in-besök.
 

Vanliga orsaker till tandvärk som kräver akut tandvård

Tandvärk kan ha många orsaker. En vanlig anledning är visdomständer som håller på att tränga ut eller som vuxit snett och trycker mot angränsande tänder. En annan vanlig orsak till smärta är att man har långtgående karies. Så kallad pulpit, där bakterier tagit sig in i tanden och angripit tandnerven, pulpan. Då måste en rotfyllning göras.
 
Först rensar man tandens rotkanaler och sedan fyller den med ett kompositmaterial. Det är inte alltid möjligt att utföra en rotfyllning direkt vid akut tandvård Laholm får samma dag. Det beror helt på hur svårt det är att göra rent rotkanalerna.
 

Akut tandvård Laholm erbjuds för att bli smärtfri idag

Dock utförs alltid en tillfällig behandling med bakteriedödande material. Du kommer att slippa det mesta av smärtan tills du kommer tillbaka för en permanent rotfyllning.
 
Har du slagit ut en tand bör du också kontakta en tandläkare för akut tandvård Laholm erbjuder samma dag på vår praktik. Chansen är stor att tanden, om den är oskadd går att sätta tillbaks och fås att växa fast igen.
 
Det kräver dock att tanden hålls fuktig och att du snabbt kontaktar en tandläkare. Ring oss, så ordnar vi en tid så snabbt det går.

Akut Tandvård 0430-711 04

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt när du känner besvär med dina tänder: 0430-711 04. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen idag!

Olika sätt att underlätta tandvärk tills din tid för akut tandvård

Det finns ingen magisk fix för alla typer av tandvärk när du är i behov av akut tandvård. Hur smärtan hanteras beror på orsaken till smärtan och hur intensiv den är.
 
Det finns saker att göra för att lindra smärtan och distrahera dig från obehaget tills du träffar en tandläkare för akut tandvård Laholm erbjuds på Laholms Tandvårdsklinik.
 

Smärtstillande medel vanligast inför akut tandvård

För många är den bästa smärtlindringen smärtstillande medel som paracetamol och ibuprofen. Dessa är båda mycket effektiva mycket snabbt. Läs alltid etiketterna och var uppmärksam på att aspirin kan tunna blodet och förvärra blödningen.
 
Du kan när det är lämpligt applicera en ispack eller kall komprimering på kinden för att hjälpa till med eventuell svullnad. Vissa människor kan få mer lättnad från ett värmepaket.
 
Håll dig själv upprätt för att hjälpa till att tömma svullnad från ansiktet.
 
Beroende på problemet med dina tänder kan det vara värt att undvika viss mat och dryck. Du bör åtminstone tänka lite annorlunda på vad du äter eller dricker.
 
Ett litet chip på tanden kanske inte kräver någon förändring. Men om en stor bit av tanden är trasig. Då kan det mycket väl vara ökad känslighet från vad du äter och dricker. Både varm och kall mat och dryck kan öka smärtan. Om detta är fallet försök att hålla fast vid ljummen mat och dryck.
 
Det låter kanske enkelt men försök att hålla dig upptagen och distraherad från problemet med tänderna tills du träffar en tandläkare för akut tandvård.
 
Kanske prova att göra något du tycker om, läsa, en sport, titta på TV, filmer eller umgås. Den aktivitet och uppmärksamhet som krävs för att göra något annat som distraherar smärtan. Det är bättre än att sitta och fundera över smärtan och kan vara till stor hjälp.
 
Varmt salt munvatten hjälper också till med smärtlindring vid snitt, svullnad och sår.
 
Sök på internet så hittar du många åtgärder att tillgå hemma. Men vi har ännu inte sett överväldigande bevis på deras effektivitet.

Akut Tandvård 0430-711 04

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt när du känner besvär med dina tänder: 0430-711 04. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen idag!

Visa bilden på din hemsida!

Akut Tandvård 0430-711 04

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt när du känner besvär med dina tänder: 0430-711 04. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen idag!

Frågor och svar om akut tandvård Laholm erbjuds av Laholms Tandvårdsklinik

Här kan du få svar på de flesta frågor inom akut tandvård Laholm brukar ställa till oss vid kontakt. Om du inte får svar på din fråga tar du kontakt med oss så har vi svaret. Välkommen att ta kontakt med Laholms Tandvårdsklinik angående frågor om akut tandvård Laholm ställer.
Vad anser du som tandläkare att akut tandvård är?

Allt som måste hanteras omedelbart kan klassificeras som akut tandvård Laholm behöver hjälp med samma dag. Detta kan vara allt från en svullnad i ansiktet, en smärtsam tand till en trasig framtand före en viktig dag!

Vad gör jag om jag behöver akut tandvård och är på annan ort i Sverige?

Leta rätt på närmaste tandläkarpraktik där du är. Akut tandvård är ett kall och behandlas av tandläkare var du än befinner dig i hela Sverige.

När ska du söka akut tandvård?
 • Kraftig tandvärk.
 • Extrema ilningar i tänderna.
 • Visdomstand som gör ont.
 • Skadat tänder vid olycksfall
 • Slagit ut en permanent tand.
 • Bro eller tandkrona som lossnat.
 • Fyllning eller plomb lossnat.
Vad kostar akut tandvård?

De flesta tandläkare både Folktandvården och privata tandläkare brukar ta runt det rekommenderade priset som fastställts för akut tandvård. Viktigt att veta är att uppföljande besök efter tandläkaren har gjort dig smärtfri är vanligt. Följande besök ingår inte i kostnaden för akut tandvård.

Vad kan jag göra skälv för att lindra värken?

Har du receptfria smärtlindrande läkemedel hemma kan du ta hjälp av det medan du väntar på tandläkartid.

Det finns flera typer av skador eller besvär som kan kräva akut tandvård. Om du har slagit ut en tand eller skadat (“chippat”) en stor del av tanden kan du behöva hjälp direkt för att få skadan reparerad och se till att läkningen går så bra som möjligt.

Bra att veta om akut tandvård

Kostnaden för akuttandläkare och den uppföljande vården kan göra att den totala kostnaden blir högre än det du får i tandvårdsbidrag. Den kostnad som går över bidraget får du betala själv.

I vissa fall kan du även ta hjälp av högkostnadsskyddet eller en försäkring för att få ersättning för din tandvård.

Symtom på att en tand är skadad

Du kan märka att en tand har skadats om du eller barnet har ett eller flera av följande symtom:

 • Tanden sitter lösare än de andra tänderna i munnen.
 • Tanden ändrar färg och blir rosa, gul, grå eller brun.
 • Det gör ont i tanden och det kan vara svårt att äta.
 • Det blöder från tandköttet runt tanden.
 • Tandköttet runt tanden svullnar upp och det bildas blåsor.
 • Det ilar eller känns annorlunda i tanden.
 • En bit av tanden har gått av.

Råd & Tips för friska tänder

Sköt om dina tänder och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Vi prioriterar förebyggande tandvård. Här får du fakta och skötselråd för en fräsch mun med friska och starka tänder.

Har du frågor och funderingar som handlar om tänder och munhälsa? Här har vi samlat information om sådant som vi får mycket frågor om. Fakta och tips som hjälper dig att hålla dina tänder och mun rena och fina.

Sköt om dig och din mun så mår du bra och förebygger framtida problem. Fluor – vila – vatten är nyckelord för god tandhälsa. Ta dem med dig för att förebygga problem och hålla dina tänder hela och fina.

Några enkla råd på vägen

 • Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger per dag
 • Låt tänderna vila mellan måltiderna
 • Drick vatten när du är törstig
 • Besök oss på Laholms Tandvårdsklinik regelbundet

Har du frågor eller funderingar du inte hittar svaren på här, fråga din tandläkare vid nästa besök.

Prata med den tandläkare Laholm känner väl från sina år på Folktandvården Laholm

Akut tandvård erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Lista dig online här nedan hos Laholms Tandvårdsklinik

Om du listar dig hos Laholms Tandvårdsklinik online. Då får du en kostnadsfri tandläkarundersökning i samband med en proffessionell tandrengöring.

Vad du behöver veta inför akut tandvård Laholm får samma dag

Om du har slagit ut en tand tar du med biten som slagits ut. Håll den fuktig fram till ditt besök för akut tandvård Laholm erbjuds samma dag alla vardagar. Med ett flexibelt schema hittar vi en tid för dig som har behov av akut tandvård samma dag alla vardagar.

N

En lista på mediciner som du tar

Det är bra men inte nödvändigt att ha med sig en lista på de mediciner som du tar. Framför allt om det är ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik.

N

Rekvirera din tandvårdshistoria från din föregående tandläkare

Det är bra om du i förväg har rekvirerat din tandvårdsinformation inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Om du inte har gjort det så gör vi på praktiken det gärna åt dig.

N

Tandläkarskräck

Om du lider av tandläkarskräck är det bra att praktiken vet det i förväg inför ditt första besök på Laholms Tandvårdsklinik. Då kan vi avsätta lite extra tid i vårt schema. Ulf Olson vår tandläkare Laholm känner väl har som specialitet tandimplantat och med hela personalen stor erfarenhet av patienter som lider av tandläkarskräck.

“När jag bestämde mig för att byta ut samtliga av mina tänder mot tandimplantat var valet av tandläkare viktigast. När jag började höra mig för inför ett så stort arbete nämndes Ulf Olson på Laholms Tandvårdsklinik. När jag förstod att han har tandimplantat som specialitet var valet enkelt. Idag har jag ett underbart leende tack vare det perfekta jobbet Ulf Olson utförde på Laholms Tandvårdsklinik. Som tack utvecklade jag denna hemsidan åt hans praktik.”

Karl Göransson

Patient

Akut Tandvård 0430-711 04

Ring Laholms Tanvårdsklinik direkt när du känner besvär med dina tänder: 0430-711 04. Eller så bokar du enkelt en tid med vår användarvänliga applikation för tidsbokning. Välkommen idag!

Vår målsättning är att erbjuda en tandläkare Laholm uppskattar och som har som mål att öka tandhälsan i Laholm en patient i taget

Akut tandvård erbjuds samma dag alla vardagar

Telefonnummer: 0430-711 04

Trädgårdsgatan 11B, 31230, Laholm

info.laholmstandvardsklinik@ptj.se

Share This

Dela det här!

Dela det här med dina vänner!